Aguas tranquilas

 


 

Divendres 20 de novembre de 2015 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Els habitants de la illa de Amami, viuen en harmonia amb la natura, estan convençuts que en cada arbre, cada pedra i cada planta viu un déu. Una tarda d’estiu, Kaito descobreix el cos d’un home flotant al mar. La seva amiga Kyoko l’ajudarà a desxifrar el misteri, però ella també carrega l’ombra de la mort a l’esquena: un dels seus familiars més propers acaba de ser diagnosticat amb càncer. Creixeran junts, aprenent a ser adults, descobrint els cicles de la vida, la mort i l’amor.
 
La relació entre els japonesos i la mort és tan estreta que el tema omple cada racó cultural del país del sol naixent. La brutalitat i la fredor amb què l’art nipó tracta la pèrdua de la vida és igual de xocant que les hipnòtiques imatges d’aquest film de Naomi Kawase, que atrapen l’espectador per la seva sensibilitat, la imatge preciosista i la narració detallista. Com les pel·lícules prèvies de la directora nipona (Shara i El bosque de luto), Aguas tranquilas és una obra plena d’espiritualitat i misticisme, que medita sobre la relació de l’ésser humà amb la naturalesa, l’espai que ocupa la mort en les nostres vides i el procés de transmissió entre generacions.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
JAPÓ, 2014.
Títol original: Futatsume no mado. Direcció i guió: Naomi Kawase. Fotografia: Yutaka Yamazaki. Música: Hasiken. Intèrprets: Nijiro Murakami, Jun Yoshinaga, Makiko Watanabe, Hideo Sakaki, Tetta Sugimoto, Miyuki Matsuda, Jun Murakami, Fujio Tokita. Durada: 110 min.