Dheepan


 

Divendres 11 de març a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Escapant d’un conflicte bèl·lic a Sri Lanka, el Dheepan arriba a França com a refugiat i aconsegueix el permís per quedar-se al país gràcies a fer passar una dona i una nena com la seva família. Els tres personatges es posen a viure a un suburbi de París, i mentre la parella acaba enamorant-se, el Dheepan es veurà cada cop més immers en el perillós món del tràfic de drogues.

En plena crisi europea sobre els refugiats, Jacques Audiard posa tres actors amateurs davant de les càmeres interpretant una família desesperada per fugir del seu país i sobreviure. Diu Audiard que abans de la pel·lícula no sabia situar Sri Lanka al mapa, i que li va semblar una idea molt boja que els personatges parlessin en tamil en una pel·lícula francesa. L’encert del director es troba en què, ocultada sota un thriller de gran sensibilitat social amb un problema que ens afecta a tots vulguem o no, s’hi amaga una història d’amor, suficientment forta com per suportar l’horror de la guerra i la immigració forçada.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
FRANÇA, 2015
Títol original: Dheepan. Direcció: Jacques Audiard. Guió: Jacques Audiard i Noé Debré. Fotografia: Éponine Momenceau. Música: Nicolas Jaar. Intèrprets: Jesuthasan Antonythasan (Dheepan), Kalieaswari Srinivasan (Yalini), Claudine Vinasithamby (Illayaal), Vincent Rottiers (Brahim), Marc Zinga (Youssouf). Idiomes: tamil i francès. Durada: 114 min.
 
PREMIS:
Cannes 2015: Palma d’Or.

 
 
TRÀILER: