Eden. Lost in music


 

Divendres 12 de febrer de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Ens trobem a la França dels anys 90 i l’auge de la música electrònica omple les nits de París. El Paul és un jove adolescent que comença a donar els seus passos com a DJ, tot i a l’oposició familiar. A poc a poc li arriba l’èxit, i la música i la seva professió de DJ l’influirà en cadascuna de les decisions vitals que prengui.

Mia Hansen-Løve ens porta una melancòlica història de creixement amb la música electrònica com a teló de fons. La pel·lícula és una semi-biografia del germà de la directora, que co-escriu el guió, i en ella hi podem veure com la superficialitat de la fama ens pot trastocar fins al punt d’anar deixant passar trens vitals en forma d’amors i amistats. Som testimonis del Paris que va veure triomfar Air i Daft Punk, entre llums de neó i raves fantàsticament filmades. Eden és un dels grans relats generacionals de la nostra època, i s’hi reflecteixen perfectament les incerteses i ansietats de la joventut de finals del segle XX en un món que ha canviat fins a límits mai sospitats.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
FRANÇA, 2015.
Títol original: Eden. Direcció: Mia Hansen-Løve. Guió: Mia Hansen-Løve i Sven Hansen-Løve. Fotografia: Denis Lenoir. Música: Daft Punk, Joe Smooth, MK… Muntatge: Marion Monnier. Intèrprets: Félix De Givry (Paul Vallée), Pauline Etienne (Louise), Laura Smet (Margot), Vincent Lacoste (Thomas Bangalter), Vincent Macaigne (Arnaud), Greta Gerwig (Julia), Arsinée Khanjiani (mare de Paul) Idiomes: francès i anglès. Durada: 131 min.
 

 
 
TRÀILER: