El Cairo confidencial

Divendres 2 de novembre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


El Nouredinne és un policia corrupte a El Cairo, amb l’únic objectiu en la seva solitària vida de fer-se ric, encara que sigui aprofitant-se dels altres. En un altre dia fosc de la revoltosa capital egípcia, és enviat a investigar a un hotel, on una preciosa noia ha estat assassinada a una de les habitacions. Ben aviat començarà a lligar l’assassinat amb alguns personatges importants de la ciutat, i la seva moral començarà a plantejar-se si arribar al fons de l’assumpte no val més la pena que un grapat de bitllets.

Cinema negre egipci, pura obra detectivesca a l’estil Chinatown: un protagonista de moral ambigua, un argument embolicat, una noia que marca el fil a estirar i uns secundaris que amaguen més del que sembla. L’espectador gaudirà d’una obra de gènere marcat, i contemplarà a la vegada l’espectral i desastrosa El Cairo dels nostres dies. La ciutat es converteix en una peixera on els personatges lluiten contra la seva pròpia lògica consumista i materialista. Un relat sobre la moralitat humana i un retrat sobre una societat globalitzada que s’encamina sense rumb cap a la desesperació.

CRÍTIQUES:

Suècia, 2017
Títol original: The Nile Hilton Incident. Direcció i guió: Tarik Saleh. Fotografia: Pierre Aïm. Intèrprets: Fares Fares, Tareq Abdalla, Yasser Ali Maher, Nael Ali, Hania Amar, Slimane Dazi, Ger Duany, Ahmed Abdelhamid Hefny, Ahmed Khairy, Mari Malek, Ahmed Selim, Hichem Yacoubi, Mohamed Yousry. Durada: 106 min. Idioma: àrab, dinka, anglès i francès.

PREMIS:
Sundance 2017: Millor pel·lícula internacional.
Seminci 2017: Millor pel·lícula, director i guió.

TRÀILER: