El hijo de Saúl


 

Divendres 18 de novembre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Saul és un presoner jueu a Auschwitz, que treballa cremant els cadàvers de les càmeres de gas. Un dia troba el cos d’un nen i s’entesta a aconseguir-li un enterrament decent. Serà per ell l’única manera de conservar la humanitat en un ambient que fa temps que ha perdut qualsevol esperança de deixar de ser un infern.

L’horror. Això és el que ens porta el director hongarès László Nemes en la millor pel·lícula europea de l’any, premiada allà on ha anat i amb el reconeixement internacional dels premis Òscar i Globus d’Or. Hom es pregunta sovint fins a quin punt cal repetir una vegada i una altra les terribles accions dels nazis als camps de concentració. El que més sorprèn és la forma amb què Nemes ha filmat l’horror: no ens l’ensenya, ens l’insinua. Perquè en el fons no el volem veure, no el volem acceptar, no sabem explicar com un dia la humanitat ho va perdre tot. Però cada cop que ens amaga una mort del pla l’autor fa encara més brutal una denúncia tan necessària.
 
 
CRÍTIQUES:


 
HONGRIA, 2015.
Títol original: Saul fia. Direcció: László Nemes. Guió: László Nemes i Clara Royer. Música: László Melis. Fotografia: Mátyás Erdély. Intèrprets: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Sándor Zsótér, Todd Charmont, Björn Freiberg, Uwe Lauer, Attila Fritz, Kamil Dobrowolski. Durada: 107 min.
 
Idioma: Hongarés, rus, jiddisch, alemany, polonés.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.37:1
 
PREMIS:
Cannes 2015: Gran Premi del Jurat i Premi FIPRESCI.
Millor pel·lícula estrangera: Oscars, Globus d’or, Satellite Awards, Independent Spirit Awards…

 
 
TRÀILER: