En la casa

FRANÇA, 2012.
Títol original: Dans la maison. Direcció: François Ozon. Guió: François Ozon; adaptació lliue de l’obra de teatre “El chico de la última fila”, de Juan Mayorga. Música: Philippe Rombi. Fotografia: Jérôme Alméras. Muntatge: Laure Gardette. Intèrprets: Fabrice Luchini (Germain), Ernst Umhauer (Claude), Kristin Scott Thomas (Jeanne), Emmanuelle Seigner (Esther), Denis Ménochet (Rapha pare), Bastien Ughetto (Rapha fill), Jean-François Balmer (director), Catherine Davenier (Anouk). Data estrena: 9 novembre 2012. Durada: 105 min.

Un noi de setze anys es cola a la casa d’un dels seus companys de col·legi i explica el que hi veu en les seves redaccions escolars. El seu professor, impressionat per l’afilat sentit de l’observació de l’alumne, recobra les ganes d’ensenyar, però les repetides intrusions a casa de l’amic aviat desencadenaran una sèrie d’esdeveniments incontrolables.

En la casa és una pel·lícula fascinant, una nova mostra de l’innegable talent de François Ozon (un cineasta eclèctic, amb una filmografia que toca gairebé tots els gèneres) per mantenir l’espectador clavat a la butaca des del primer fins l’últim minut de pel·lícula. Partint d’una obra de Juan Mayorga, Ozon es diverteix diluint les barreres entre ficció i realitat amb la mateixa alegria amb que salta del thriller a la comèdia, del cinema d’autor al cinema comercial. I alerta, que l’autor de Bajo la arena, 8 mujeres o El tiempo que queda també s’ho fa venir bé per riure’s del concepte de família tradicional de classe mitjana, un dels temes que millor ha tractat al llarg de la seva prolífica filmografia.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: