Frantz


 

Divendres 10 de març de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


En una ciutat alemanya a inicis de 1919, l’Anna plora la mort del seu promès, el Frantz, a la Gran Guerra. Viu a casa dels que haurien sigut els seus sogres, i cada dia posa flors a una tomba buida. En aquest mateix cementiri, un dia troba l’Adrien, un jove francès. De seguida l’Anna el veu com un vell amic del seu promès, i ell visita la família, a qui els recorda el seu fill perdut. Poc es poden imaginar que, darrere l’aparença tímida i preocupada de l’Adrien, s’amaga la identitat del soldat que va matar el Frantz.

La mentida i la culpa són els temes principals d’aquesta pel·lícula que François Ozon presenta en un deliciós blanc i negre. La història és una adaptació de Remordimiento (1932) d’Ernst Lubitsch, i la idea no és nova per ningú, però la narrativa enganxa des del primer moment gràcies a un joc de mentides i suspens i a les perfectes actuacions de la parella protagonista. I és que quan les mirades parlen i les emocions es viuen a flor de pell, sembla secundari un context polític dur, amb una Alemanya derrotada on a poc a poc es cultiva l’ou de la serp.
 
 
CRÍTIQUES:


 
FRANÇA, 2016.
Títol original: Frantz. Direcció: François Ozon. Guió: François Ozon, basat en la pel·lícula Remordimiento (1931)d’Ernst Lubitsch. Fotografia: Pascal Marti. Música: Philippe Rombi. Intèrprets: Pierre Niney, Paula Beer, Cyrielle Clair, Johann von Bülow, Marie Gruber, Ernst Stötzner, Anton von Lucke. Durada: 113 min.
 
Idioma: francès i alemany.
Subtítols: VOSE.
Format: 2.35:1
 
PREMIS:
Festival Venècia 2016: Millor nova actriu.

 
 
TRÀILER: