Handia

Divendres 2 de febrer de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


A mitjan segle XIX, en Martín torna al seu poble del País Basc després de combatre a les guerres carlines. A casa l’esperen els seus familiars, i entre ells el seu germà Joaquín, que ha crescut molt més del compte: amb una altura de 2,27 metres, l’anomenen ‘el gegant d’Altzo’. Lluny de preocupar-se per l’estranya condició del seu germà, en Martín decideix emportar-se’l a una gira per centenars de pobles europeus, per exhibir-lo com una atracció.

Basada en una història real, la trama aconsegueix tractar diversos temes, tots ells amb encert: la humiliació al que és diferent, la relació entre germans i el contrast entre modernitat i món rural. El film es mou entre la realitat i la llegenda per acabar retratant el costat més fosc de la societat. L’equip de l’aclamada Loreak, amb Jon Garaño i Aitor Arregi darrera la càmera, ens trasllada amb gran bellesa tècnica a un País Basc, una Espanya i una Europa que, 150 anys després, segueixen tenint els mateixos problemes.
 
CRÍTIQUES:

ESPANYA, 2017.
Títol original: Aundiya. Direcció: Jon Garaño i Aitor Arregi. Guió: Jon Garaño, Aitor Arregi, José Mari Goenaga i Andoni de Carlos. Música: Pascal Gaigne. Fotografia: Javier Aguirre. Intèrprets: Joseba Usabiaga, Eneko Sagardoy, Ramón Agirre, Iñigo Aranburu, Aia Kruse, Iñigo Azpitarte. Durada: 114 min. Idioma: Basc, castellà, anglès i francès.

PREMIS:
Goya 2018: 13 nominacions.
Sant Sebastià 2017: Premi especial jurat.

 
TRÀILER: