La canción del mar

 


 

Dimarts 8 de desembre de 2015 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
El Ben i la Saoirse viuen en un far, a la part més alta d’una petita illa, amb el seu pare, que per protegir-los dels perills de la mar els envia a viure amb la seva àvia a la ciutat. Allà el Ben descobreix que la seva germana petita és una selkie, una fada del mar. Junts hauran de fer front a una bruixa que ha pres la màgia d’éssers fantàstics i que només pot salvar el cant, precisament, de la selkie.

El mite celta de la selkie, la dona que és foca al mar i humana quan surt a la superfície, li serveix a Tomm Moore, director de la pel·lícula, com a punt de partida per bastir una petita meravella inspirada en la mitologia irlandesa. Hi retrobem l’empremta estètica poderosa i personal del debut cinematogràfic, de Tomm Moore, El secreto del libro de Kells, per narrar un conte preciós que parla de l’autosuperació, la realització personal i l’harmonia familiar.

Aventures, mitologia irlandesa, bellesa en cada fotograma i una banda sonora delicadíssima conflueixen en aquesta petita joia de l’animació, que farà les delícies dels més petits i els no tan petits.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
IRLANDA, 2014.
Títol original: Song of the Sea. Direcció: Tomm Moore. Guió: Will Collins. Música: Kila. Durada: 93 min.