La propera pell


 

Divendres 17 de febrer de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Vuit anys després de la seva desaparició, en Gabriel torna a casa. De nen es va perdre per la muntanya i ara és un adolescent que es troba una mare que el donava per mort. La seva família, sense superar encara el trauma de la desaparició, el rep inicialment amb alegria, però a poc a poc començaran a sorgir els dubtes: ¿és de veritat el nen que va desaparèixer fa tants anys o ha tornat a casa un impostor?

Qui som i què recordem de nosaltres mateixos són sovint preguntes amb la mateixa resposta. Isaki Lacuesta presenta un relat a mig camí del drama intimista i el thriller de misteri, amb una narració vibrant, que sembra dubtes constants i que beu d’un relat complex per qüestionar la memòria i la ment de cada espectador. Àlex Monner interpreta l’adolescent de mirada freda i dura, colpejat per un passat d’orfenats, mentre que Emma Suárez llueix en el paper de càlida mare. Acompanyat per Isa Campo en la direcció, Lacuesta signa aquest film de suspens fent que el gènere es retorci i agafi un accent molt personal.
 
 
CRÍTIQUES:


 
ESPANYA, 2016.
Títol original: La propera pell. Direcció: Isaki Lacuesta i Isa Campo. Guió: Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo. Fotografia: Diego Dussuel. Música: Gerard Gil. Intèrprets: Àlex Monner, Emma Suárez, Sergi López, Bruno Todeschini, Igor Szpakowski, Mikel Iglesias, Greta Fernández, David Arribas, Pablo Rosset, Guillem Jorba. Durada: 103 min.
 
Idioma: Català, castellà i francès.
Format: 1:1.78
 
PREMIS:
Festival Màlaga 2016: Premi especial del jurat, millor direcció, millor actriu i millor muntatge.
Gaudí 2017: 14 nominacions.

 
 
TRÀILER: