La venus de las pieles

 


 
Un director teatral no troba l’actriu ideal per interpretar el personatge de la seva obra fins que apareix Vanda, una dona que encarna tot el que ell detesta: és vulgar i ordinària. Però una vegada li dóna l’oportunitat de fer la prova, les coses començaran a canviar.

Amb La venus de las pieles torna la millor versió del cineasta Roman Polanski. A partir del text teatral que David Ives va fer de la novel·la amb el mateix títol de Leopold von Sacher-Masoch (pare del terme masoquisme), Polanski aconsegueix una excel·lent i juganera comèdia negra. Amb molt de sentit de l’humor i amb l’ajuda dels dos actors en estat de gràcia (Mathieu Amalric i Emmanuelle Seigner), Polanski es lliura a una exploració de la barreja entre vida i teatre, dels rols de dominació i submissió i també de les relacions sadomasoquistes que poden establir-se entre un director i els seus intèrprets. Un joc de miralls lúdic i maliciós que busca la complicitat de l’espectador.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:
http://youtu.be/qUnwkHXltxA


 
FRANÇA, 2013.
Títol original: La Vénus à la fourrure. Direcció: Roman Polanski. Guió: Roman Polanski i David Ives, basat en l’obra de David Ives. Música: Alexandre Desplat. Fotografia: Pawel Edelman. Muntatge: Margot Meynier i Hervé de Luze. Intèrprets: Emmanuelle Seigner (Vanda) i Mathieu Amalric (Thomas). Durada: 96 min.