Las malas hierbas


FRANÇA, 2009.
Títol original: Les herbes folles. Direcció: Alain Resnais. Guió: Alain Resnais i Laurent Herbiet; basatdo en la novel·la “L’incident”, de Christian Gailly. Fotografia: Eric Gautier. Muntatge: Hervé de Luze. Música: Mark Snow. Intèrprets: Sabine Azéma (Marguerite Muir), André Dussollier (Georges Palet), Anne Consigny (Suzanne), Emmanuelle Devos (Josépha), Mathieu Amalric (Bernard de Bordeaux), Michel Vuillermoz (Lucien d’Orange), Edouard Baer (narrador), Sara Forestier (Elodie). Estrena a l’Estat espanyol: 16 març 2012. Durada: 104 min.


 

Una cartera robada i recuperada obre les portes a una aventura romàntica plena d’entrebancs i equívocs. Això és en resum “Las malas hierbas”, l’última pel·lícula del nonagenari Alain Resnais, que va obtenir el premi especial del Jurat al Festival de Canes.

Alain Resnais és un dels cineastes fonamentals de la història del cinema europeu. Un director que pel·lícula rere pel·lícula ha anat reinventant-se sense parar. Els seus detractors –que en té– li retreuen que a la recta final de la seva filmografia posi el seu talent al servei de comèdies aparentment lleugeres, amb un punt fins i tot frívol, però els seus admiradors –que també en té– li agraeixen que malgrat tot mai no hagi renunciat a certa experimentació formal. Als seus noranta anys, Resnais segueix fent un cinema per a paladars exquisits: divertit, juganer, profund i formalment arriscat. Un altre 10 pel director d'”On connaît la chanson”.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: