Las nieves del Kilimanjaro


FRANÇA, 2011.
Títol original: Les neiges du Kilimanjaro. Direcció: Robert Guédiguian. Guió: Robert Guédiguian i Jean-Louis Milesi; inspirat en el poema “La gent pobra”, de Victor Hugo. Fotografia: Pierre Milon. Muntatge: Bernard Sasia. Intèrprets: Ariane Ascaride (Marie-Claire), Jean-Pierre Darroussin (Michel), Gérard Meylan (Raoul), Marilyne Canto (Denise), Grégoire Leprince-Ringuet (Christophe), Anaïs Demoustier (Flo), Adrien Jolivet (Cilles). Estrena a l’Estat espanyol: 27 abril 2012. Durada: 107 min.


 

Tot i haver-se quedat sense feina, en Michel (Jean-Pierre Darroussin) és feliç amb la Marie-Claire (Ariane Ascaride). Fa 30 anys que s’estimen. Els seus fills i els seus néts els mimen. Tenen molt bons amics. Estan orgullosos de les seves lluites polítiques i sindicals. Però tota aquesta felicitat es farà miques el dia que dos homes armats i emmascarats els agredeixen i els prenen els anells de casament i les targetes de crèdit.

Amb “Las nieves del Kilimanjaro” ens retrobem amb un vell conegut del cineclub: Robert Guédiguian. I potser no us ho creureu, però us assegurem que, per més que hagin passat els anys, el director de “Marius y Jeannette” segueix fidel a la seva manera d’entendre el cinema: social, honesta, amb un punt d’humor i sobretot molt d’humanisme. “Las nieves del Kilimanjaro” té un to de faula, gairebé de pel·lícula de Frank Capra. Una pel·lícula malenconiosa i càlida que ens fa reflexionar sobre els temps que estem vivint. I tot, és clar, amb els carismàtics actors habituals del director marsellès. No us la deixeu perdre!
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: