Lejos de los hombres


 

Divendres 29 d’abril de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Durant el conflicte bèl·lic a l’Argèlia del 1954, l’antic soldat Daru viu allunyat de la civilització. Un dia, uns oficials li confien un pres, Mohamed, i li ordenen traslladar-lo per 25 kilòmetres de sorra i pedra fins a la caserna més propera. Comença així una odissea en què els dos homes es veuran perseguits per colons i soldats, però també per les seves pròpies lluites internes i vitals.

Albert Camus va escriure el relat L’hoste a principis de 1956, poc abans de ser premiat amb el premi Nobel. Cinquanta anys després, el director David Oelhoffen l’adapta en un western que ens transporta a aquells bells paisatges desèrtics de les muntanyes de l’Atles. La pel·lícula ens presenta un mosaic de temàtiques com són el respecte, l’amistat, l’horror de la guerra o la llibertat, a un ritme sense fre i amb el llegendari encant de la moral camusiana.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
FRANÇA, 2014.
Títol original: Loin des hommes. Direcció: David Oelhoffen. Guió: David Oelhoffen, basat en un relat d’Albert Camus. Fotografia: Guillaume Deffontaines. Música: Warren Ellis i Nick Cave. Intèrprets: Viggo Mortensen (Daru), Reda Kateb (Mohamed), Djemel Barek (Slimane), Vincent Martin (Balducci), Nicolas Giraud (Sergent Le Tallec), Jean-Jérôme Esposito (Francis), Ángela Molina (Señorita Martínez). Idiomes: francès i àrab. Durada: 101 min.
 
PREMIS:
Venècia 2014: Premi Signis, Premi Interfilm i Premi Arca Cinema Giovani a la millor pel·lícula.

 
 
TRÀILER: