Mia madre


 

Divendres 7 d’octubre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


En ple rodatge de la seva propera pel·lícula, una coneguda directora de cinema encara els diversos conflictes que marquen la seva vida: una separació recent, les picabaralles amb la seva filla adolescent i les excentricitats de l’egòlatra actor nord-americà que protagonitza el film. Haurà de compaginar el seu complicat dia a dia amb les visites a la seva mare, que es va apagant a poc a poc en un llit d’hospital, víctima d’una malaltia terminal.

El director italià Nanni Moretti ens presenta un capítol vital d’un personatge fred i distant, que reflecteix de forma precisa les pors, els dubtes i les inquietuds de la vida adulta occidental. No és aquesta una història només sobre la pèrdua d’un ésser estimat. En les diferents capes del relat hi veiem reflexions sobre el mateix món del cinema, sobre la família i sobre el difícil balanç entre la vida personal i la professional. I tot plegat està rodat en un estil realista però amb tocs onírics, i amb unes dosis de drama esquitxades per grans moments còmics. Per la revista Cahiers du Cinema, Mia Madre va ser el millor film del 2015.
 
 
CRÍTIQUES:


 
ITÀLIA, 2015.
Títol original: Mia madre. Direcció: Nanni Moretti. Guió: Nanni Moretti, Francesco Piccolo i Valia Santella. Fotografia: Arnaldo Catinari. Intèrprets: Margherita Buy, Nanni Moretti, John Turturro, Giulia Lazzarini, Beatrice Mancini, Stefano Abbati, Enrico Ianniello, Anna Bellato. Durada: 102 min.
 
Idioma: Italià i anglès.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.85:1
 
PREMIS:
Premis David Di Donatello 2015: Millor actriu i millor actriu repartiment.

 
 
TRÀILER: