Nuestra hermana pequeña


 

Divendres 20 de gener de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Tres germanes, la Sachi, la Yoshino i la Chika comparteixen casa a la ciutat de Kamakura. Quan mor el seu pare, a qui no han vist en 15 anys, les tres viatgen al camp per assistir a l’enterrament i coneixen la Suzu, la seva tímida germanastra adolescent. No triguen a encapritxar-se’n i la conviden a viure a la ciutat. Així comença una nova vida d’alegries i descobriments per a les quatre.

Guanyadora del Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià, aquesta obra de Kore-eda Hirozaku és una adaptació del manga Umimachi Diary de Yoshida Akimi, dirigit sobretot a un públic adult i femení. Els amants del cinema asiàtic reconeixeran de seguida l’estil japonès de treball intens i detallista, capaç de convertir un drama familiar en una simpàtica miniatura preciosista. El culte a la quotidianitat i els vells tòpics nipons (el menjar, les tradicions) són alguns dels protagonistes secundaris d’una història sobre la capacitat d’oblidar el rancor i aprendre a perdonar les velles ferides familiars..
 
 
CRÍTIQUES:


 
JAPÓ, 2015.
Títol original: Umimachi Diary. Direcció: Hirokazu Koreeda. Guió: Hirokazu Koreeda basat en el còmic de Akimi Yoshida. Fotografia: Mikiya Takimoto. Música: Yôko Kanno. Intèrprets: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Suzu Hirose, Kaho, Ryô Kase, Ryôhei Suzuki, Lily Franky, Shin’ichi Tsutsumi, Jun Fubuki, Kentarô Sakaguchi. Durada: 128 min.
 
Idioma: Japonés.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.85:1
 
PREMIS:
Sant Sebastià 2015: Premi del públic.

 
 
TRÀILER: