Pride


 

Divendres 15 de gener de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
Ens situem a l’estiu del 1984 al Regne Unit i la mineria entra en una de les seves famoses i mediàtiques vagues. A Londres, una associació de gais i lesbianes recapten fons per enviar al sindicat de miners, però el sindicat no accepta els diners en saber d’on provenen. L’associació decideix, llavors, acudir a un dels pobles on la vaga és més dura per establir un contacte més directe amb els treballadors.

És complicat tractar temes tan sensibles amb precisos tocs d’humor. Aquesta pel·lícula simpàtica i fresca té moltes més ambicions de les que aparenta: enfoca un rerefons social sobre la discriminació i els drets humans, però també és un assaig sobre la identitat cultural i nacional d’un país que el director Mathew Warchus gira de cap per avall sense cap intenció d’acabar tenint a tothom content: només a l’espectador, que seguirà la meravellosa història de la vaga amb alguna cosa més que un somriure. Pride és una pel·lícula plena de contrastos i combina hàbilment, com sol fer habitualment el cinema anglés, la comèdia, la denuncia i el conflicte, tot explicat d’una manera entranyable.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
GRAN BRETANYA, 2014.
Títol original: Pride. Direcció: Matthew Warchus. Guió: Stephen Beresford. Fotografia: Tat Radcliffe. Música: Christopher Nightingale. Intèrprets: Bill Nighy (Cliff), Imelda Staunton (Hefina), Dominic West (Jonathan), Paddy Considine (Dai), Andrew Scott (Gethin). Durada: 120 min.