Psicosis


 

Diumenge 30 d’octubre de 2016 a les 18h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Una jove secretària fuig de la ciutat amb diners robats a l’empresa on treballa. Després d’un llarg viatge per carretera, la dona es refugia a un petit motel, propietat d’un noi amable i tímid que viu amb la seva mare en una casa propera i inquietant.

Després d’uns anys 50 plens de grans superproduccions, Hitchcock es va refugiar de l’estrès en un relat simple basat en un llibre de Robert Bloch. I es va fer la màgia: una construcció del suspens inigualable, amb dramàtics girs narratius, música irritant i imatges de culte es posen al servei d’unes escenes mítiques, que no és que simplement formin part de la cultura popular sinó que han ajudat a construir-la. Anys després, en aquella llegendària entrevista amb François Truffaut, el geni diria que el que havia enamorat el públic no havia sigut ni el missatge ni la interpretació dels actors ni l’adaptació de la novel·la: havia sigut el cinema en estat pur.
 
 
CRÍTIQUES:


 
EUA, 1960.
Títol original: Psycho. Direcció: Alfred Hitchcock. Guió: Joseph Stefano, basat en la novel·la de Robert Bloch. Música: Bernard Herrmann. Fotografia: John L. Russell. Intèrprets: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin, Vera Miles, John McIntire, Martin Balsam, Simon Oakland, Patricia Hitchcock. Durada: 109 min.
 
Idioma: Anglès.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.85:1

 
 
TRÀILER: