Què ens passa, valencians!?

 


 
Sessió organitzada pel Correllengua de Malgrat de Mar 2014. Amb la presència de la seva protagonista, Alina Moser. Entrada gratuïta.

Alina Moser, l’alemanya que parla català i que al documental Són bojos, aquests catalans!? va agafar la furgoneta per conèixer l’estat de salut del català a Catalunya, Catalunya del Nord, Andorra i la Franja de Ponent, s’ha embrancat en una nova aventura: ha canviat la furgoneta per una bicicleta per pedalar per tot el País Valencià, de nord a sud, per saber si es pot viure només en valencià en aquest territori.

L’Alina s’interessarà per saber quins mitjans de comunicació trobem escrits en valencià, la situació de la llengua a l’escola i la cultura, si el valencià és la mateixa llengua que el català… i per saber-ho, passarà per Gandia, Elx, València, Sueca i Alcoi, entre altres poblacions, per parlar tant amb la gent que es va trobant com amb altres persones amb qui ja ha quedat prèviament, com el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d’Escola Valenciana Vicent Moreno.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
ESTAT ESPANYOL, 2014.
Direcció i guió: David Valls. Producció: Zeba Produccions. Amb el suport de: La Veu del País Valencià, El Tempir, Tallers per la Llengua, Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, Grup d’Estudis de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, El Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana. Durada: 61 min.