Rams. El valle de los carneros


 

Divendres 29 de gener de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
El Gummi i el Kiddi són dos germans pastors que viuen a una zona remota d’Islàndia. Malgrat que les seves granges es troben a escassos metres de distància, els dos germans no es parlen des de fa 40 anys. Però quan el perill s’acosta als seus ramats, hauran de superar les seves diferències pel bé de la supervivència d’allò que tenen en comú: la seva forma de vida.

L’islandès Grimur Hákonarson signa una història a simple vista senzilla sobre la vida rural. Però darrere del relat entre els dos germans i els seus ramats, i sobretot del peculiar paisatge bucòlic islandès, s’hi amaga una bonica metàfora sobre l’existència que va encantar al jurat de Cannes (millor pel·lícula “Un Certain Regard”) i al de la Seminci de Valladolid (Espiga d’Or a la millor pel·lícula). Una pel·lícula 100% Cineclub que encantarà als amants de les històries tendres que s’allunyen del sentimentalisme fàcil.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
ISLÀNDIA, 2015
Títol original: Hrútar. Direcció i guió: Grímur Hákonarson. Fotografia: Sturla Brandth Grovlen. Música: Atli Orvarsson. Muntatge: Kristjan Lodmfjord. Intèrprets: Sigurður Sigurjónsson (Gummi), Theodór Júlíusson (Kiddi), Charlotte Bøving (Katrin), Jon Benonysson (Runólfur), Gunnar Jónsson (Grímur), Ingrid Jónsdóttir (Eygló), Jörundur Ragnarsson (Villi) Idiomes: islandès. Durada: 92 min.
 
PREMIS:
Cannes 2015: Premi “Un certain regard”.
Seminci 2015: Espiga d’Or.

 
 
TRÀILER: