Shame


REGNE UNIT, 2011.
Títol original: Shame. Direcció: Steve McQueen. Guió: Steve McQueen i Abi Morgan. Fotografia: Sean Bobbitt. Música: Harry Escott. Muntatge: Joe Walker. Intèrprets: Michael Fassbender (Brandon), Carey Mulligan (Sissy), James Badge Dale (David), Nicole Beharie (Marianne), Hannah Ware. Estrena a l’Estat espanyol: 17 febrer 2012. Durada: 97 min.


 

Brandon (Michael Fassbender) és un novaiorquès adicte al sexe. Es passa el dia consumint pornografia en línia i mantenint relacions sexuals amb prostitutes de Manhattan. De mica en mica anirà entrant en una espiral d’autodestrucció de la que li resultarà molt difícil, quasi impossible, escapar.

Poques pel·lícules amb ambició comercial s’atreveixen a transitar els viaranys per on l’aclamat director de “Hunger” ens porta a passejar amb la seva controvertida nova pel·lícula: “Shame”. Dirigida per Steve McQueen i interpretada per uns Michael Fassbender –l’actor del moment– i Carey Mulligan –la noia de “Drive”, un dels “hits” de la temporada passada– en estat de gràcia, la pel·lícula ens submergeix en el submón d’un addicte al sexe. Una proposta intensament pertorbadora i força incòmode de veure. Un dels títols de l’any.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: