Temporada 2013-14

 

Estimats cinèfils,

Estem preparant la programació de la propera temporada del Cineclub Garbí, però com molts sabreu, la distribució cinematogràfica està en ple procés de transformació. El pas del cinema analògic al digital ja és un fet, i ens trobem que la majoria de pel·lícules que volem programar ja no es distribueixen en el format clàssic de 35 mi·límetres i només es troben en format digital. Actualment, el Centre Cultural de Malgrat de Mar no disposa de l’equipament cinematogràfic necessari per per dur a terme unes projeccions digitals de qualitat. És per això que estem treballant amb l’Ajuntament de Malgrat de Mar per poder equipar el Centre Cultural amb un projector digital d’alta definició que permeti l’adaptació als nous temps. Encara no tenim cap data d’instal·lació, però confiem començar tan aviat com sigui possible. Us mantindrem informats.

 

D’altra banda, volem aprofitar la ocasió per convidar-vos a la projecció del documental Són bojos, aquests catalans!? que organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua en motiu del Correllengua 2013. L’acte comptarà amb la presència del seu director, David Valls, i de la seva protagonista, Alina Moser. La projecció és farà el proper diumenge 20 d’octubre a les 19 hores al Centre Cultural de Malgrat de Mar. L’entrada és grautïta.

Dia: diumenge 20 d’octubre a les 19.00 hores
Lloc: Centre Cultural de Malgrat de Mar

Alina Moser, una jove alemanya que fa poc que viu a Catalunya, que parla català però no entén el castellà, ha decidit voltar amb furgoneta per conèixer de primera mà el país on ha decidit viure. Aquest és el punt de partida del documental Són bojos, aquests catalans!?, una roadmovie de 70 minuts que recorrerà Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.

Durant aquest viatge l’Alina es trobarà en diverses situacions de la vida quotidiana que haurà d’afrontar amb certes dificultats i veurà que no n’hi ha prou de saber només català per viure en aquest país. A més a més, aprofitarà
per aprofundir en certs aspectes i anirà a parlar amb l’Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya; Maria Bargalló, vicerectora de la Universitat Rovira i Virgili, i l’escriptor Matthew Tree, entre d’altres.

 

TRÀILER:
http://youtu.be/zv9VFBU91gM