The assassin


 

Divendres 26 de febrer de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
A la Xina del segle XI, la Nie Yinniang és enviada amb una misteriosa monja per entrenar-se i convertir-se en una implacable assassina de polítics i governants corruptes. Anys després, i com a prova final del seu entrenament, la monja l’envia de tornada a casa i li encarrega l’assassinat de Tian Ji’an, governador de la regió amb qui la Nie Yinniang va estar promesa en el passat i de qui segueix encara enamorada.

Pocs crítics especialitzats van entendre que aquesta nova perla del director taiwanès Hou Hsiao-Hsien no s’emportés la Palma d’Or al passat Festival de Cannes, on finalment va ser premiada la seva direcció. Tècnicament perfecta, magnèticament bella, els personatges es mouen en una precisa coreografia i interactuen a través d’un argument espès. I Hsiao-Hsien els observa a través de les sinuoses cortines dels palaus medievals xinesos, a la llum de les espelmes, o en la distància dels espectaculars paisatges exteriors. El temps s’atura en cada pla, i la intensa mirada del cineasta oriental hipnotitza fins a l’emoció.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
TAIWAN, 2015.
Títol original: Nie yin niang. Direcció: Hou Hsiao-Hsien. Guió: Hou Hsiao-Hsien, Chu Tien-Wen i A. Cheng. Fotografia: Mark Lee. Música: Giong Lim. Intèrprets: Shu Qi, Chang Chen, Satoshi Tsumabuki, Ethan Juan, Nikki Hsieh, Ni Dahong, Zhang Shijun, Michael Chang, Jiang Wen. Idiomes: mandarí. Durada: 105 min.
 
PREMIS:
Cannes 2015: Millor director.
Golden Horse 2015: 5 premis.

 
 
TRÀILER: