The duke of Burgundy


 

Divendres 16 de desembre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


L’Evelyn i la Cynthia són dues amants que interpreten cada dia un joc eròtic molt particular: una és la dominadora total de l’altra, a qui mana tot tipus de tasques i humilia constantment. Ho tenen tot perfectament estudiat, amb un guió molt clar i repetitiu que les porta a l’èxtasi cada nit. Però quan una d’elles demani una relació més convencional les parets de la relació començaran a enderrocar-se.

Aquesta pel·lícula de Peter Strickland, d’impressionant virtuosisme tècnic i poderoses composicions estètiques, és un dels reptes que el Cineclub Garbí planteja a la seva audiència aquesta tardor. El peculiar joc de les protagonistes posa a l’espectador en una situació que fluctua entre la incomoditat i la sorpresa. Però no és només un film sobre les estranyes pràctiques sexuals d’algunes parelles: aquí s’hi amaga un talent narratiu de classe alta, que fa viatjar l’espectador a través de diàlegs constructors i col·leccions de papallones a un univers d’estranya bogeria, reflex perfecte de les relacions humanes en les societats avançades.
 
 
CRÍTIQUES:


 
REGNE UNIT, 2014.
Títol original: The Duke of Burgundy. Direcció i guió: Peter Strickland. Música: Cat’s Eyes. Fotografia: Nicholas D. Knowland. Intèrprets: Sidse Babett Knudsen, Chiara D’Anna, Monica Swinn, Eugenia Caruso, Eszter Tompa, Zita Kraszkó, Fatma Mohamed, Kata Bartsch. Durada: 104 min.
 
Idioma: Anglès.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 2.35:1

 
 
TRÀILER: