Una nueva amiga

 


 

Divendres 9 d’octubre de 2015 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
La Claire i la Laura són dues amigues inseparables que ho comparteixen tot. Poc abans de morir per malaltia, la Laura fa prometre a la Claire que cuidarà del seu marit, en David, i el seu fill nadó, quan ella no hi sigui. Un temps després de l’enterrament, i immersa en una depressió, la Claire visita en David i el descobreix vestit de dona. Serà llavors quan decidirà acompanyar-lo en el seu camí cap a l’alliberament sexual. Un camí que li farà tornar les ganes de viure i els motius per estimar.

François Ozon és conegut per dues coses: el seu increïble ritme de producció cinematogràfica (dos films per any) i el seu sobrenom de l’”Almodóvar francès”. De la mateixa manera que va fer el director manxec a Carne trèmula, Ozon adapta un text de Ruth Rendell per a una pel·lícula melodramàtica que tracta sobre la llibertat, la figura femenina i la pèrdua de les persones estimades. I ho barreja tot a un ritme de provocació tendenciosa i trapella que ha dividit la crítica europea. Aquesta subtil comèdia francesa destaca per la seva polèmica frescor però també per unes actuacions exquisites, que serveixen per què un director en boca de tots desplegui el seu art rupturista i salvatge.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
FRANÇA, 2014.
Títol original: Une nouvelle amie. Direcció: François Ozon. Guió: François Ozon, adaptació lliure de The new girlfriend, de Ruth Rendell. Fotografia: Pascal Marti. Música: Philippe Rombi. Intèrprets: Romain Duris (David / Virginia), Anaïs Demoustier (Claire), Raphaël Personnaz (Gilles), Isild Le Besco (Laura), Aurore Clément (Liz). Durada: 105 min.