Van Gogh


 

Divendres 28 d’octubre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR

Sessió organitzada pel Cercle Artístic de Malgrat

Més enllà de l’immens valor artístic de la seva obra, la figura de Van Gogh forma part de la cultura popular per les anècdotes, llegendes i els rumors que van rodejar la seva vida. A part de la malaltia mental i de l’orella tallada, més sorprenent encara és que l’artista ens va deixar nou-cents quadres de valor milionari que no va arribar a vendre en vida.

La biografia del pintor ha estat retratada en una gran quantitat de pel·lícules. En aquesta, Maurice Pialat descriu els últims dos mesos de la seva vida. El seu gran encert és enfocar el film gairebé com un documental en què els personatges es mouen com en la vida real i no són part d’una faula destinada a evocar el geni de la pintura, sinó que mostren fins a les últimes conseqüències el drama que va haver de viure l’ésser humà, encarnat per Jacques Dutronc amb absoluta naturalitat, descrivint els seus encerts i també els seus desencerts, la seva aparent insensibilitat com a única sortida davant del desdeny del món per la seva creació.
 
 
CRÍTIQUES:


 
FRANÇA, 1991.
Títol original: Van Gogh. Direcció: Maurice Pialat. Guió: Maurice Pialat. Fotografia: Gilles Henry i Emmanuelle Machuel. Música: Léo Delibes. Intèrprets: Jaques Dutronc, Alexandra London, Bernard Le Coq, Gérard Séty, Jaques Vidal, Corinne Bourdon, Elsa Zylberstein, Leslie Azzoulai. Durada: 158 min.
 
Idioma: Francès.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.66:1
 
PREMIS:
Premis César 1991: Millor actor.

 
 
TRÀILER: