120 Pulsaciones por minuto

Divendres 20 d’abril de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


A París, en plena dècada dels 90, un grup d’activistes s’organitza per crear accions que informin a la població dels problemes del SIDA. La principal dificultat és lluitar contra l’aparent indiferència de la societat, que no és conscient encara dels perills de la malaltia. El Nathan entra al col·lectiu per ajudar, però ben aviat apareixen els conflictes entre ell i el veterà Sean.

Tràgica i plena de vida a la vegada, la nova creació del director francès Robin Campillo aconsegueix convertir-se en un clàssic modern del cinema activista. L’espectador és testimoni de les discussions en grup, del coratge juvenil, del dolor personal i la ràbia adolescent d’un grup de joves obsessionats en l’esperit col·lectiu com a eina per canviar el món. La història s’explica sense embuts, amb una sòlida tècnica cinematogràfica i unes interpretacions que van meravellar al jurat del Festival de Cannes.

CRÍTIQUES:

FRANÇA, 2017.
Títol original: 120 battements par minute. Direcció: Robin Campillo. Guió: Robin Campillo i Philippe Mangeot. Fotografia: Jeanne Lapoirie. Intèrprets: Nahuel Pérez Biscayart, Adèle Haenel, Yves Heck, Arnaud Valois, Emmanuel Ménard, Antoine Reinartz, François Rabette. Durada: 140 min. Idioma: Francès.

PREMIS:
Cannes 2017: Gran Premi del Jurat.
Premis cinema europeu 2017: Millor muntatge.

TRÀILER: