Alma Mater

Divendres 14 de desembre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La Oum és una mare de tres nens que viu al seu apartament de l’Orient Mitjà en plena guerra. Amb tota la ciutat devastada, la família, amics i veïns propers s’han refugiat junts al mateix pis, on lluiten per sobreviure entre franctiradors, bombardejos i lladres. La rutina que viuen serà l’única forma de sobreviure a l’horrible mal que els espera a l’altre costat de la paret.

Els conflictes de Síria, el Líban i la resta de països de l’Orient Mitjà són les grans desgràcies humanes dels nostres temps, i el cinema ha servit com a fantàstic instrument per mostrar-los. Però poques pel·lícules acosten a l’espectador occidental a la tragèdia humana de la població civil com aquesta joia del belga Philippe Van Leeuw: amb la claustrofòbia de les parets de l’habitatge, i mostrant-nos a comptagotes l’horror de fora, entrem fins al fons d’uns personatges asfixiats, que mostren la seva humanitat més càlida en els moments més foscos. Incòmode i imprescindible, identificar-se amb els personatges principals i entendre la realitat que viuen tantes persones avui en dia serà tant fàcil com trist.

CRÍTIQUES:

Bèlgica, 2017
Títol original: Insyriated. Direcció i guió: Philippe Van Leeuw. Música: Jean-Luc Fafchamps. Fotografia: Virginie Surdej. Intèrprets: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas, Moustapha Al Kar, Alissar Kaghadou, Ninar Halabi, Jihad Sleik, Elias Khatter. Durada: 87 min. Idioma: àrab.

PREMIS:
Berlin / Copenhague / Sevilla 2017: Premi del públic.

TRÀILER: