Antes del anochecer. Sessió de Festa Major

EUA, 2013.
Títol original: Before midnight. Direcció: Richard Linklater. Intèrprets:  Ethan Hawke (Jesse), Julie Delpy (Celine). Guió: basat en els personatges creats per Richard Linklater i Kim Krizana. Música: Graham Reynolds. Fotografia: Christos Voudouris. Muntatge: Sandra Adair. Data estrena: 28 juny 2013. Durada: 108 min. Dades projecció: 35mm VD


 

DISSABTE 30 DE NOVEMBRE A LES 19.30 HORES I 22.00 HORES.
CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR

 

El Jesse i la Celine es retroben, aquesta vegada a la bonica Grècia. Han passat nou anys des de la segona i última trobada romàntica i gairebé dues dècades des que van coincidir en aquell tren cap a Viena. Encara els queda una oportunitat?

De Viena a París, i de París a la península grega del Peloponès. La relació entre Jesse i Celine (Ethan Hawke i Julie Delpy) va començar com una intensa però efímera història d’amor juvenil a meitats dels noranta a Antes de amanecer i va continuar amb el seu retrobament nou anys després a Antes del atardecer. Vista tota la trilogia com un retrat sempre desenfadat de les fases de l’amor, aquesta tercera part reflexiona (sovint de manera hilarant, àcida, però també devastadora) sobre el pas definitiu a la maduresa, a les responsabilitats amb la parella, la família i els fills. Antes del anochecer representa la catarsi definitiva sobre el concepte de “film parlat”, des del cor i les entranyes, amb un Richard Linklater que deixa la càmera a l’abast dels personatges: una parella que riu, plora, es desenamora i s’enamora mentre dialoguen sobre el passat, el futur, les il·lusions perdudes i l’acceptació de la realitat. Un tancament preciós a una trilogia necessària, fonamental per intentar entendre què coi és això que anomenem vida.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: