Atrapa a un ladrón


 

Diumenge 27 de novembre de 2016 a les 18h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La policia sospita d’un famós lladre retirat com a nou culpable d’una sèrie de robatoris a la Costa Blava. Per provar la seva innocència, l’antic criminal haurà de resoldre el cas, però l’aparició d’una jove americana, filla d’una probable futura víctima dels robatoris, farà que l’enigma entri en un nou joc de sospites.

Considerada una de les obres “menors” de Hitchcock, el mestre va rodar en aquesta ocasió amb tot tipus de comoditats: un indret privilegiat a la costa francesa, dos dels seus actors preferits i llibertat absoluta per agafar una aparentment simple història de lladres i convertir-la en una addictiva obra de suspens. El trencaclosques és el de sempre: un fals culpable, un intercanvi de papers i un final inesperat. Però sota la mirada de Hitchcock les imatges agafen un toc especial. Una fotografia guanyadora del Premi Òscar, una desfilada de metàfores i artefactes i un parell d’escenes inesborrables de la memòria acaben de portar aquesta joia a l’Olimp dels films de culte.
 
 
CRÍTIQUES:


 
EUA, 1955.
Títol original: To Catch a Thief. Direcció: Alfred Hitchcock. Guió: John Michael Hayes, basat en la novel·la de David Dodge. Música: Lyn Murray. Fotografia: Robert Burks. Intèrprets: Cary Grant, Grace Kelly, Brigitte Auber, Jessie Royce Landis, John Williams, Charles Vanel, Cosmo Sardo, Jean Martinelli. Durada: 97 min.
 
Idioma: Anglès i francès.
Subtítols: VOSE.
Projecció: Digital.
Format: 1.78:1
 
PREMIS:
Oscars 1955: Millor fotografia.

 
 
TRÀILER: