Balanç temporada 2018-19

El Cineclub Garbí tanca la temporada del seu 50è aniversari

 
El passat octubre començava una nova temporada de Cineclub Garbí a Malgrat de Mar. Una temporada marcada per l’efemèride dels 50 anys de la primera projecció de l’entitat, el 26 de novembre de 1968. Per celebrar l’aniversari es van organitzar alguns actes extraordinaris per reivindicar la seva política cultural local, per un costat, i per donar un pas més com a organització, per l’altre.

Els actes destacats de l’aniversari van començar al novembre, amb l’emotiva projecció de Los olvidados, el film mític de Luis Buñuel que, 50 anys abans, va ser la primera pel·lícula exhibida. Els actes destacats van seguir a l’abril, on la banda de rock Obsidian Kingdom va posar música en directe a la projecció del clàssic mut de terror La carreta fantasma, en una màgica jornada al Jardí de la Torre de la Vídua de Can Sala. A més d’aquests actes especials, l’organització ha iniciat aquest any dues col·laboracions amb els importants festivals barcelonins, l’Americana i el D’A Film Festival, i part de les seves programacions han estat projectades al Centre Cultural, dins el calendari del Cineclub Garbí.

A tot això s’hi ha sumat una temporada regular de projeccions, que consolida el nombre d’espectadors de les darreres temporades. Més d’un miler de persones s’ha acostat a veure alguna de les 19 pel·lícules projectades, entre les quals han destacat The Florida project, Cold war o Un asunto de familia. Aquest any, per primera vegada, s’ha creat el premi del públic i els espectadors han pogut valorar les pel·lícules un cop acabada la sessió. La guanyadora ha estat Isla de perros de Wes Anderson, seguida de Caras y lugares d’Agnès Varda i Lucky, protagonitzada per Harry Dean Stanton.

El Cineclub Garbí és una entitat sense ànim de lucre dedicada a fomentar el cinema d’autor a nivell local. L’objectiu és acostar a Malgrat de Mar un tipus de cinema de difícil accés que no arriba al territori.  Amb els actes del 50è aniversari i les col·laboracions estrenades enguany, l’entitat es consolida com a una de les organitzacions culturals referents de l’Alt Maresme.

 

PREMI DEL PÚBLIC TEMPORADA 2018-19

 1. Isla de perros: 4,1
 2. Caras y lugares: 3,9
 3. Lucky: 3,8
 4. Lazzaro feliz: 3,6
 5. Un asunto de familia: 3,6
 6. Cold war: 3,6
 7. El orden divino: 3,6
 8. Alma mater: 3,6
 9. El Cairo confidencial: 3,5
 10. The Florida project: 3,2
 11. The rider: 3
 12. Les distàncies: 2,9
 13. Quién te cantarà: 2,4