Caras y lugares

Divendres 16 de novembre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


SESSIÓ ORGANITZADA PEL CERCLE ARTÍSTIC DE MALGRAT

La directora francesa Agnès Varda i l’impactant artista Jean René viatgen per la França rural amb una camioneta on, a dins, hi porten una màquina d’impressió fotogràfica gegant. L’objectiu és fotografiar diferents personatges que es trobin pels pobles, imprimir les instantànies en tamany mural i deixar-les exposades als mateixos indrets. A poc a poc, entre cares i llocs, la directora i l’artista aniran forjant una bona amistat.

La veterana directora de cinema Agnès Varda, una de les protagonistes de la Nouvelle Vague, dirigeix i protagonitza un documental nominat a l’Òscar que va rebre una gran ovació al Festival de Cannes. Un treball ple d’humor, de tendresa i melancolia, i sobretot, de molta sinceritat. Per què als indrets menys famosos, a les cares més desconegudes, és on els dos artistes hi troben la realitat que busquen. I aquesta realitat tant directa i propera és la que es mereix un mural en grans dimensions i una pel·lícula única, espectacularment vitalista signada per una autora de 90 anys.

CRÍTIQUES:

França, 2017
Títol original: Visages villages. Direcció: Agnès Varda i JR. Música: Matthieu Chedid Balfe. Fotografia: Roberto De Angelis, Claire Duguet, Julia Fabry, Nicolas Guicheteau, Romain Le Bonniec, Raphaël Minnesota, Valentin Vignet. Durada: 90 min. Idioma: francès.

PREMIS:
Oscars 2017: Nominació a millor documental.
Cesars / Toronto / Independent Spirit 2017: Millor documental.

TRÀILER: