Celebració 50 anys: Los olvidados

Divendres 23 de novembre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR

El 26 de novembre de l’any 1968 es va projectar ‘Los olvidados’, la primera pel·lícula del que, un temps més tard, seria anomenat Cineclub Garbí. Volem celebrar aquesta efemèride amb una petita festa i amb la projecció de l’obra mestra de Buñuel.

El Jaibo és un adolescent que escapa del correccional per reunir-se amb el seu amic Pedro a la ciutat de Mèxic. En la seva presència assassina al Julián, el noi que suposadament l’havia delatat. El crim desencadenarà un espiral de violència al voltant dels dos joves.

Obra cúspide del cinema de Luis Buñuel, a qui van arribar a intentar agredir físicament durant les protestes mexicanes contra l’estrena del film acusant-lo de violent i transgressor. Premiada a Cannes i considerada una de les millors obres cinematogràfiques de la història del setè art, sens dubte és un poderós còctel amb el bo i millor del geni aragonès: un tràgic i fosc relat ple de surrealisme que en la seva capa subliminal submergeix l’espectador en una profunda reflexió sobre la mort, que persegueix de forma inevitable tant al bé com al mal. No falta una inquietant banda sonora enmig dels carrers de la Ciutat de Mèxic més pobre, per on els personatges del relat s’hi passegen perduts, oblidats per la societat que els envolta.

Mèxic, 1950
Títol original: Los olvidados. Direcció: Luis Buñuel. Guió: Luis Buñuel i Luis Alcoriza. Música: Gustavo Pittaluga i Rodolfo Halffter. Fotografia: Gabriel Figueroa. Intèrprets: Alfonso Mejía, Roberto Cobo, Estela Inda, Miguel Inclán, Alma Delia Fuentes, Francisco Jambrina. Durada: 85 min.

PREMIS:
Cannes 1951: Millor direcció

TRÀILER: