César debe morir

ITÀLIA, 2012.
Títol original: Cesare deve morire. Direcció: Paolo Taviani i Vittorio Taviani. Guió: Paolo Taviani i Vittorio Taviani; basat en l’obra “Julio César”, de William Shakespeare. Intèrprets: Cosimo Rega (Casio), Salvatore Striano (Bruto), Giovanni Arcuri (César), Antonio Frasca (Marco Antonio), Juan Dario Bonetti (Decio), Vittorio Parrella (Casca). Música: Giuliano Tavani i Carmelo Travia. Fotografia: Simone Zampagni. Muntatge: Roberto Perpignani. Data estrena: 23 novembre 2012. Durada: 76 min.

Acaba d’acabar la representació de Juli Cèsar, de Shakespeare, al teatre de la presó Rebibbia de Roma. El públic aplaudeix entusiasmat, els llums s’apaguen i els actors tornen a la seva condició de presos camí de les cel·les.

César debe morir suposa un dels retorns més inesperats i gratificants de l’any: el dels germans Taviani, dos històrics del cinema europeu. Quan semblava que ja ningú no es recordava dels autors de Padre padrone, La noche de San Lorenzo o Good morning Babilonia, Paolo i Vittorio Taviani tornen a primera línia amb una docuficció que cal situar rapidament entre les seves millors obres. A César debe morir la càmera dels Taviani es fa invisible i ens endinsa en l’ànima d’aquest grup de presos que assaja, amb esfereïdora convicció, el Juli Cèsar de Shakespeare.  Alerta, que aquesta és una d’aquelles pel·lícules que no deixen a ningú indiferent.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: