La carreta fantasma

Dissabte 27 d’abril de 2019 a partir de les 20h.

JARDÍ DE LA TORRE DE LA VÍDUA DE CAN SALA (Carrer de Mar, 61)


 
Aquest quadrimestre volem oferir al públic una experiència cinematogràfica que poques vegades es repeteix: la projecció de la pel·lícula clàssica La carreta fantasma al jardí de la torre de la Vídua de Can Sala, on comptarem amb la música en directe de la banda de música industrial Obsidian Kingdom. El resultat, tant pels amants del cinema com de la música, serà simplement de pell de gallina.

És Nit de Cap d’Any i tres homes beuen i expliquen la llegenda que diu que l’última persona en morir abans de finalitzar l’any serà condemnada l’any següent a conduir la carreta fantasma que recull les ànimes dels morts. Justament un d’ells, el David Holm, mor en el precís instant que sona l’última campanada de la mitjanit.

Indubtable clàssic de la fantasia i el terror, La carreta fantasma és una de les pel·lícules més importants del cinema mut. L’obra destaca pels seus espectaculars efectes especials i una molt ben aconseguida atmosfera fantasmagòrica, que sens dubte va inspirar diverses generacions de cineastes que dècades després rodarien els grans clàssics del cinema mundial.

La banda sonora de la pel·lícula ha estat composta i serà interpretada en directe pel grup Obsidian Kingdom, banda barcelonina reconeguda internacionalment dins de l’escena de la música industrial, que portarà l’espectador a una nova dimensió de significat i emoció cinematogràfica.
 

SUÈCIA, 1921
Títol original: Körkarlen.
Direcció: Victor Sjöström.
Guió: Victor Sjöström, basat en la novel·la de Selma Lagerlöf.
Fotografia: Julius Jaenzon.
Intèrprets: Victor Sjöström, Hilda Borgström, Tore Svennberg, Astrid Holm, Lisa Lundholm, Concordia Selander, Tor Weijden, Einar Axelsson, Olof Ås, Simon Lindstrand, Nils Elffors.
Durada: 106 min.

TRÀILER: