Cumbres borrascosas


REGNE UNIT, 2011.
Títol original: Wuthering heights. Direcció: Andrea Arnold. Guió: Olivia Hetreed; basat en la novel·la homònima d’Emily Brontë Fotografia: Robbie Ryan. Muntatge: Nicolas Chaudeurge. Intèrprets: Kaya Scodelario (Catherine Earnshaw), James Howson (Heathcliff), Nichola Burley (Isabella Linton), Steve Evets (Joseph), Oliver Milburn (Sr. Linton), Amy Wren (Frances), James Northcote (Edgar Linton). Estrena a l’Estat espanyol: 30 març 2012. Durada: 128 min.


 

Un granger de Yorkshire viatja a Liverpool i adopta un noi orfe que troba pels carrers. L’acull a casa com un membre més de la família, però el jove acabarà forjant una obsessiva relació amb la filla del granger. Nova versió cinematogràfica de la ja clàssica novel·la dramàtica d’Emily Brontë.

Allò que en mans d’un director més convencional hagués fàcilment esdevingut l’enèsima adaptació cinematogràfica d’un clàssic de la literatura anglesa és tota una altra cosa quan cau en mans d’Andrea Arnold. La directora (enemiga declarada de les adaptacions literaries) fuig dels tòpics de l’academicisme més tronat per brindar-nos una pel·lícula radicalment moderna –i potser per això estranyament fidel a la innovadora novel·la d’Emily Brontë–, fascinant, visualment aclaparadora i fins i tot hipnòtica. Una meravella per descobrir.
 

CRÍTIQUES:
Carlos Losilla (El punt avui): Modernitzar els clàssics
Eulàlia Iglesias (Time out): Els cims feréstecs
Yolanda Aguilar (La Finestra Digital): Cumbres borrascosas
Entrevista a Andrea Arnold (El Periódico): “La meva versió no és ‘destroyer’, no sóc Sid Vicious
Reportatge a Días de cine
 

TRÀILER: