Tarde para morir joven

Dissabte 8 de juny de 2019 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Per primer cop, podrem gaudir al Cineclub Garbí de dues de les pel·lícules que es veuran al D’A Film Festival de Barcelona, un certàmen que aposta pel cinema d’autor que combina pel·lícules de directors reconeguts amb una selecció del millor cinema dels nous talents, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig.

Com De jueves a Domingo —l’òpera prima que va donar a conèixer Dominga Sotomayor com un dels valors més prometedors del cinema iberoamericà—, Tarde para morir joven s’endinsa amb total subtilesa en les falles internes d’un grup humà. Aquí la directora ens transporta a una comunitat que, en el Xile de principis dels noranta, just acabada la dictadura de Pinochet, desenvolupa un projecte de convivència en harmonia amb l’entorn. Les diferents famílies no aspiren a construir una utopia radical, sinó que s’encomanen amb cert entusiasme dels nous aires de llibertat que comporta el moment històric. Dins d’aquest quadre general que Sotomayor filma des d’un bell naturalisme, destaca Sofía, una adolescent que viu el seu propi procés de transformació cap a l’edat adulta amb un seguit de tribulacions amoroses i familiars. Mentre a la comuna es comencen a manifestar certes contradiccions de classe, tothom prepara la festa de Cap d’Any.
 
 

XILE, 2018
Direcció i guió: Dominga Sotomayor.
Fotografia: Inti Briones.
Intèrprets: Demian Hernández, Antar Machado, Matías Oviedo, Antonia Zegers, Eyal Meyer, Magdalena Tótoro, Alejandro Goic, Andrés Aliaga, Gabriel Cañas.
Idioma: espanyol.
Durada: 110 min.

PREMIS:
Locarno 2018: Millor direcció.
FICUNAM 2018: Millor direcció.
Xixón 2018: Millor direcció i Millor fotografia.

 
TRÀILER: