El oficial y el espía


 

Divendres 17 d’abril de 2020 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR

El Capità Alfred Dreyfus és degradat per espiar per Alemanya i condemnat a cadena perpètua. Entre els testimonis de la seva humiliació hi ha Georges Picquart, que, quan descobreix que els alemanys segueixen rebent informació secreta, es veu embolicat en un laberint perillós d’engany i corrupció que el posa en perill.

Polanski recupera el cas Dreyfus, denunciat per Émile Zola en el seu famós article J’accuse. I es posa al servei de la història, sense efectismes ni distraccions estilístiques. Aquest rigor i detallisme sembla amagar la intenció de l’autor de passar comptes personals amb el present, però realment el film funciona sol perquè és com un d’aquells grans clàssics del segle XX. Amb una senzilla posada en escena, una eficaç ambientació i unes memorables interpretacions, Polanski aconsegueix una altra monumental pel·lícula només a l’abast d’un gran mestre.

 
CRÍTIQUES:

 • Quim Casas (www.nacional.cat): Dreyfus, Zola i Polanski
 • Eulàlia Iglesias (Diari Ara): Polanski revisa l’afer Dreyfus en un film més sucós com a ‘thriller’ que com a drama històric
 • Valèria Gaillard (Diari Ara): El judici que va canviar la història
 • Xavi Serra (Diari Ara): Roman Polanski, la polèmica interminable
 • [Video] Días de cine: El oficial y el espía
 •  

  FRANÇA, 2019
  Títol original: J’accuse.
  Direcció: Roman Polanski.
  Guió: Roman Polanski i Robert Harris.
  Fotografia: Pawel Edelman.
  Música: Alexandre Desplat.
  Intèrprets: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Grégory Gadebois, Hervé Pierre, Wladimir Yordanoff, Didier Sandre, Melvil Poupaud, Eric Ruf, Mathieu Amalric.

  Durada: 126 min.
  Idioma: francès.
  Subtítols: Vose.
  Format: 1.85:1

  PREMIS:
  Venècia 2019: Gran premi del jurat i premi FIPRESCI.

  TRÀILER: