El orden divino

Divendres 30 de novembre de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Corre l’any 1971 i la Nora viu tranquil·lament a un petit poble suís amb el seu marit i els seus dos fills. Al poble gairebé no s’hi parla de les protestes nacionals pels drets civils. Quan el marit de la Nora li prohibeix acceptar una feina, ella es replanteja la realitat on viu. Ben aviat s’unirà en públic a les protestes per aconseguir el sufragi femení, i portarà a la vaga a les altres dones del poble.

El orden divino és una necessària obra suïssa de marcat contingut social ambientada al 1971 però amb un missatge d’extrema actualitat. La lluita feminista per la igualtat es barreja en un quadre domèstic i costumista en un encantador poblet entre muntanyes. La directora Petra Biondina Volpe filma amb intel·ligència i gran qualitat tècnica una d’aquelles pel·lícules didàctiques de narrativa impactant que agraden a tots els públics. Autèntic fenomen a la taquilla del seu país i elogiada per la crítica europea, va recollir el premi del públic a Tribeca.

CRÍTIQUES:

Suïssa, 2017
Títol original: Die göttliche Ordnung. Direcció i guió: Petra Biondina Volpe. Música: Annette Focks. Fotografia: Judith Kaufmann. Intèrprets: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner, Marta Zoffoli, Bettina Stucky, Noe Krejcí, Finn Sutter, Peter Freiburghaus, Therese Affolter, Ella Rumpf, Nicholas Ofczarek, Sofia Helin. Durada: 96 min. Idioma: alemany, italià i anglès.

PREMIS:
Tribeca 2017: Premi del públic, millor directora, millor actriu.

TRÀILER: