El otro lado de la esperanza


 

Divendres 15 de desembre de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 


El Khaled és un refugiat sirià que arriba a Finlàndia a bord d’un vaixell de carbó. Busca desesperadament a la seva germana, però haurà de passar per un sistema burocràtic d’immigració que li denegarà l’entrada al país. El Khaled decideix quedar-se igualment, i acaba trobant feina al nou restaurant del Wilkhstrom, un home de mitjana edat que ha decidit fugir de la rutina gris i complir amb la seva ambició.

Aki Kaurismäki està deixant una petjada inimitable en el cinema europeu contemporani. Les seves pel·lícules tenen un estil únic i coherent amb la visió única del geni finès, que en aquesta ocasió aborda un argument actual amb la mateixa intenció de sempre: retratar, amb la reconeixible estètica del director de fotografia Timo Salminen, les fosques vides dels éssers més humils del capitalisme més voraç. Estranya, diferent i carismàtica, la seva narració va ser premiada amb l’Ós de Plata al millor director a l’última Berlinale.
 
CRÍTIQUES:


 
FINLÀNDIA, 2017
Títol original: Toivon tuolla puolen. Direcció i guió: Aki Kaurismäki. Fotografia: Timo Salminen. Intèrprets: Kati Outinen, Tommi Korpela, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Ilkka Koivula, Kaija Pakarinen, Nuppu Koivu, Tuomari Nurmio, Sherwan Haji.

Idioma: finès, anglès i àrab.
Subtítols: VOSE.
Format: 1.85:1

PREMIS:
Berlinale 2017: Millor direcció.

 
TRÀILER: