El secuestro de Michel Houellebecq

 


 
L’any 2011, el famós escriptor francès Michel Houellebecq va desaparèixer misteriosament, deixant estupefacte els seus nombrosos fans arreu del món. Segons el film, Houellebecq va ser segrestat per un grup de joves, amb qui amb el temps va arribar a confraternitzar fins al punt que va participar en les seves embriagadores festes. El temps que va estar amb els joves va ser protagonitzat per nombroses situacions surrealistes, de les quals podem ser testimoni gràcies a aquest documental.

Els rumors i les teories sobre el cas de Houellebecq van arribar a ratllar l’absurd. Una de les més estrambòtiques parlava d’un segrest peliculero que sembla que va despertar la desbordant imaginació del geni francès i del seu amic Guillaume Nicloux, que signa aquest fals documental replet de situacions absurdes, que salta a la corda sobre la misteriosa línia que separa la realitat de la ficció. La diversió i la sorpresa estan assegurats especialment pels fanàtics de l’escriptor, però els menys habituats a la seva literatura gaudiran també d’aquest assaig sobre les barreres de la realitat.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:
http://youtu.be/Bd_XIdF7agc


 
FRANÇA, 2014.
Títol original: L’enlèvement de Michel Houellebecq. Direcció i guió: Guillaume Nicloux. Fotografia: Christophe Offenstein. Muntatge: Guy Lecorne. Intèrprets: Michel Houellebecq, Mathieu Nicourt, Maxime Lefrançois, Luc Schwarz, Françoise Lebrun, Ginette Suchotzky, André Suchotzky. Durada: 93 min.