El viajante


 

Divendres 20 d’octubre de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 


L’Emad i la Rana són una jove parella iraniana que són obligats a canviar-se de casa quan l’edifici on viuen pateix problemes estructurals. Aconsellats per un dels membres de la companyia de teatre de què formen part, acabaran traslladant-se a un pis nou. Una nit, i pensant-se que és el seu marit qui truca al timbre, la Rana obre sense preguntar, i és atacada per un agressor. L’episodi desencadenarà molts problemes entre una parella que, fins llavors, semblava gaudir d’una vida tranquil·la i alegre.

Cinc anys després d’emportar-se l’Òscar amb Nader i Simin, l’iranià Ashgar Farhadi tornava a guanyar l’estatueta amb El viajante. Farhadi demostra ser un dels directors actuals amb més talent: torna a presentar una parella iraniana, i aposta per crear una tensió estil thriller que angoixa i enganxa l’espectador a parts iguals. El sexisme, les desigualtats socials i la crisi de les relacions humanes davant els problemes socials, són els temes d’aquesta joia, sens dubte una de les obres mestres de l’any.
 
CRÍTIQUES:


 
IRAN, 2016
Títol original: Forushande. Direcció i guió: Asghar Farhadi. Música: Sattar Oraki. Fotografia: Hossein Jafarian. Intèrprets: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi, Mina Sadati.

Durada: 125 min.
Idioma: persa i anglès.
Subtítols: VOSE.
Format: 1.85:1

PREMIS:
Oscars 2016: Millor pel·lícula parla no anglesa.
Cannes 2016: Millor actor i guió.

 
TRÀILER: