Elle


 

Divendres 3 de febrer de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


La Michèle és una empresària d’èxit, que manté amb mà freda el poder sobre la seva companyia de videojocs, sobre la seva problemàtica família i sobre la seva minvant vida amorosa. Un dia qualsevol, un emmascarat es cola a casa seva i la viola de forma salvatge. Incapaç de permetre aquesta humiliació, la Michèle rebutja ser victimitzada, li treu importància al fet entre el seu cercle d’amistats i ni tan sols denuncia el crim. Però en secret intentarà descobrir la identitat del seu assaltant.

Si hi ha una llista negra de directors a Hollywood, aquesta l’encapçala Paul Verhoeven. El polèmic director, incapaç de trobar als Estats Units una actriu per la seva nova entremaliadura, va anar a parar a França, on van rebre’l amb els braços oberts i van escollir Elle com a representant pels Òscar. Verhoeven es mou entre l’estudi dels camins del desig, la crítica als llaços familiars i una mirada sense embuts a la condició femenina. La gran pel·lícula del 2016 arriba al Cineclub Garbí amb una Isabelle Huppert que glaça la sang de l’espectador a cada pla.
 
 
CRÍTIQUES:


 
FRANÇA, 2016.
Títol original: Elle. Direcció: Paul Verhoeven. Guió: David Birke basat en la novel·la de Philippe Djian. Fotografia: Stéphane Fontaine. Música: Anne Dudley. Intèrprets: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira,Judith Magre, Christian Berkel, Jonas Bloquet, Alice Isaaz, Vimala Pons, Raphaël Lenglet, Arthur Mazet, Lucas Prisor, Hugo Conzelmann, Stéphane Bak. Durada: 130 min.
 
Idioma: francès.
Subtítols: VOSE.
Format: 2.35:1
 
PREMIS:
Globus d’Or 2017: Millor pel·lícula estrangera i millor actriu drama.

 
 
TRÀILER: