Hitchcock / Truffaut


 

Divendres 21 d’octubre de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


François Truffaut va conèixer el seu ídol Alfred Hitchcock al 1955, intentant entrevistar-lo per la mítica Cahiers du Cinema durant el rodatge a França d’Atrapa a un ladrón. Anys més tard, quan Hitchcock es trobava en plena postproducció de Los pájaros, el director francès va tenir l’oportunitat de fer-li un extens qüestionari de 500 preguntes sobre la seva obra. Amb les respostes, Truffaut va escriure El cine según Hitchcock, des de llavors llibre de capçalera de la majoria d’estudiants de cinema de tot el món.

El gènere documental torna al Cineclub Garbí amb lliçons gratuïtes sobre el cinema de Hitchcock a càrrec d’alguns dels millors directors dels nostres temps. Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher o Richard Linklater són alguns dels rostres coneguts que Kent Jones reuneix aquí per parlar d’una de les figures més emblemàtiques de la història del cinema. Aquest és un documental sobre l’obra d’un autor avançat al seu temps, de mirada totalment original i d’una influència tan indiscutible com incalculable.
 
 
CRÍTIQUES:


 
EUA, 2015.
Títol original: Hitchcock /Truffaut. Direcció: Kent Jones. Guió: Kent Jones i Serge Toubiana Música: Jeremiah Bornfield. Fotografia: Nick Bentgen. Intèrprets: Alfred Hitchcock, François Truffaut, David Fincher, Martin Scorsese, Wes Anderson, Richard Linklater, Olivier Assayas, Arnaud Desplechin, Kiyoshi Kurosawa, Peter Bogdanovich, Paul Schrader. Durada: 80 min.
 
Idioma: Anglès i francès.
Subtítols: VOSC.
Projecció: Digital.
Format: 1.78:1

 
 
TRÀILER: