Holy Motors

FRANÇA, 2012.
Direcció i guió: Leos Carax. Intèrprets: Denis Lavant (Sr. Oscar / el banquer / Sr. Merde / l’acordionista / especialista en motion capture / la víctima / el moribund / l’home de la casa), Édith Scob (Céline), Eva Mendes (Kay M.), Kylie Minogue (Eva / Jean), Élise Lhomeau (Léa / Élise), Jeanne Disson (Angèle), Michel Piccoli. Fotografia: Yves Cape i Caroline Champetier. Muntatge: Nelly Quettier. Data estrena: 16 novembre 2012. Durada: 115 min.

24 hores de la vida d’un ésser que va saltant d’una vida a una altra, com un assassí solitari. Homes, dones, joves, vells seran posseïts per aquest estrany personatge.

Holy Motors és la pel·lícula de l’any. Dirigida per Leos Carax —autèntic enfant terrible del cinema francès— i interpretada per un Denis Lavant en estat de gràcia, la pel·lícula no és res més que un reguitzell de seqüències més o menys abstractes amb un únic denominador comú: un home d’aparença normal que es desplaça en una luxosa limusina blanca per diferents indrets de la ciutat de París i que a cada parada es transmuta en un personatge diferent (un d’ells, el delirant Merde, heretat de l’anterior pel·lícula de Carax, el film col·lectiu Tokyo!). Holy Motors és un autèntic poema audiovisual, un film lliure farcit de moments de cinema en estat pur. Una menja només apta per als paladars més exquisits.
 

CRÍTIQUES:

 

TRÀILER: