Isla de perros

Divendres 11 de gener de 2019 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


A la ciutat de Megasaki, una gran epidèmia de grip canina provoca que l’alcalde decideixi enviar tots els gossos a una illa abocador propera, i posar-la en quarantena. L’Atari, un nen que ha perdut el seu gos, decideix emprendre un viatge a l’illa per rescatar-lo mentre a la ciutat s’hi desperta un moviment a favor dels animals.

Novena pel·lícula dirigida per Wes Anderson, que pinta amb el seu estil inconfusible una obra d’animació allunyada dels estàndards convencionals. Anderson es mou en aquesta animació com un peix a l’aigua: cuida cada pla com si fos un quadre de pintura a l’oli, tria la seva peculiar paleta, vigila la composició, impregna ritme i explica una història simpàtica, paradoxalment humanista. Una estètica peculiar i original, moguda per la vareta d’un autor en estat de gràcia permanent. I una narrativa emocionant i divertida, dirigida a petits i grans com els millors contes japonesos.

CRÍTIQUES:

EUA, 2018
Títol original: Isle of Dogs. Direcció: Wes Anderson. Guió: Wes Anderson, Roman Coppola, Kunichi Nomura i Jason Schwartzman. Música: Alexandre Desplat. Fotografia: Tristan Oliver. Veus intèrprets: Bryan Cranston, Edward Norton, Bob Balaban, Bill Murray, Jeff Goldblum, Koyu Rankin, Greta Gerwig, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Harvey Keitel, Yoko Ono. Durada: 101 min. Idioma: anglès i japonès.

PREMIS:
Berlinale 2018: Millor director.

TRÀILER: