La mort de Lluís XIV


 

Divendres 7 d’abril de 2017 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR


Lluís XIV, el Rei Sol, el monarca francès per excel·lència, ha aconseguit passar a la història com un dels personatges més rellevants i influents de la història europea. Al 1715, després de tornar de viatge, va sentir un fort dolor a la cama. Aquesta és la història de la seva agonia, que el va portar fins a la mort.

Albert Serra havia rebut un encàrrec del Centre Pompidou força especial: una performance sobre la mort de Lluís XIV, on Jean-Pierre Léaud, caracteritzat com el monarca, agonitzaria lentament en una vitrina d’una de les sales principals mentre els visitants l’observaven. La idea no va quallar per problemes logístics, així que, com si res, van decidir realitzar el film. El resultat està considerat la millor obra del poètic director català, que despulla el relat que hi ha dins el mite i ens presenta una obra que no només tracta sobre la mort. De composició admirable i llenguatge únic, la de Serra és una d’aquelles pel·lícules que se’t queden a la retina temps després de sortir de la sala.
 
 
CRÍTIQUES:


 
ESPANYA, 2016.
Títol original: La Mort de Louis XIV. Direcció: Albert Serra. Guió: Thierry Lounas i Albert Serra. Fotografia: Jonathan Ricquebourg. Música: Marc Verdaguer. Intèrprets: Jean-Pierre Léaud, Patrick d’Assumçao, Marc Susini, Bernard Belin, Irène Silvagni, Vicenç Altaió. Durada: 115 min.
 
Idioma: francès i llatí.
Subtítols: VOSC.
Format: 2.35:1.
 
PREMIS:
Gaudí 2017: 7 nominacions.

 
 
TRÀILER: