La vida de Adèle

 


 
Amb 15 anys, l’Adèle no té cap dubte que una noia ha de sortir amb nois. La seva vida canvia per sempre quan coneix l’Emma, una jove de cabells blaus que li descobreix què és el desig i el camí cap a la maduresa.

La vida de Adèle és una de les sorpreses més gratificants del cinema recent, una d’aquelles pel·lícules insòlites que, molt de tant en tant, cauen del cel per trastocar de manera implacable les entranyes dels espectadors. Guanyadora indiscutible de la Plama d’Or del Festival de Cannes del 2013, La vida de Adèle narra de forma captivadora i fresca una història de descoberta personal, d’iniciació a l’amor i a la sexualitat de dues adolescents. El cineasta francotunisià Abdellatif Kechiche, que ja havia demostrat sobradament el seu talent amb L’esquive o La graine et le mulet, aconsegueix que recordem grans mestres del cinema francès com François Truffaut, Jean Eustache o Maurice Pialat. Una gran lliçó de cinema i humanitat.
 
 
CRÍTIQUES:

 
 
TRÀILER:


 
FRANÇA, 2013.
Títol original: La vie d’Adèle. Direcció: Abdellatif Kechiche. Guió: Abdellatif Kechiche basat en la novel·la gràfica El azul es un color cálido, de Julie Maroh. Fotografia: Sofian El Fani. Intèrprets: Léa Seydoux (Emma), Adèle Exarchopoulos (Adèle), Jeremie Laheurte (Thomas), Mona Walravens (Lise). Durada: 179 min.