Lady Macbeth


 

Divendres 19 de gener de 2018 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 


A l’Anglaterra rural del segle XIX, la Katherine està casada amb un home a qui no estima, un home amargat provinent d’una família perversa. Quan s’embarca en un apassionat idil·li amb un jove mosso de quadra, explota de dins seu una gran ambició per alliberar-se de la presó sense barrots que l’envolta.

Sorprenent i políticament incorrecte pel·lícula britànica del fins ara desconegut William Oldroyd. Lluny d’explotar el feminisme com a tema, l’autor ens transporta a un thriller que qüestiona la totalitat de les relacions de poder en la llar però també en la societat. La humiliació institucionalitzada i l’aprofitament d’uns sobre els altres són plantejats utilitzant una història inesperada per l’espectador, que quedarà des de l’inici meravellat per la posada en escena i la fortalesa imaginativa del director. La pel·lícula no té com a referent l’obra de Shakespeare, sinó una novel·la de Nikolai Leskov, publicada a mitjan segle XIX.
 
CRÍTIQUES:


 
REGNE UNIT, 2016.
Títol original: Lady Macbeth. Direcció: William Oldroyd. Guió: Alice Birch basat en la novel·la de Nikolai Leskov. Música: Dan Jones. Fotografia: Ari Wegner. Intèrprets: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie, Bill Fellows, Ian Conningham, Paul Hilton, Joseph Teague,.

Idioma: anglès.
Subtítols: VOSE.
Format: 2.39:1

PREMIS:
Sant Sebastià 2016: Premi FIPRESCI.

 
TRÀILER: