Langosta


 

Divendres 15 d’abril de 2016 a les 22h.

CENTRE CULTURAL DE MALGRAT DE MAR
 
La història es situa en una realitat distòpica on la solteria està prohibida: els solters són aïllats en un misteriós hotel i allà hauran de trobar parella en 45 dies o seran convertits en animals. Serem testimonis de les particularitats internes d’aquesta realitat seguint la història del David, que arriba a l’hotel amb el seu germà convertit en gos.

El grec Yorgos Lanthimos debuta amb un repartiment internacional i firma la gran raresa del 2015. L’argument no decepciona i Lanthimos és capaç de que l’espectador connecti ràpidament amb la seva realitat alternativa, plena de riques metàfores sobre la concepció social de la vida en parella i la importància de la soledat. La peculiar història no tapa en cap moment la poderosa tècnica de Lanthimos, doncs la seva càmera té tanta personalitat i capacitat metafòrica com el guió.
 
 
CRÍTIQUES:


 
Share
 
GRÈCIA, 2015.
Títol original: The Lobster. Direcció: Yorgos Lanthimos. Guió: Efthymis Filoppou i Yorgos Lanthimos. Fotografia: Thimios Bakatakis. Música: Amy Ashworth i Cian Boylan. Intèrprets: Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Whishaw, John C. Reilly, Léa Seydoux, Jessica Barden, Olivia Colman, Angeliki Papoulia, Roger Ashton-Griffiths, Ashley Jensen, Michael Smiley. Idiomes: anglès i francès. Durada: 118 min.
 
PREMIS:
Cannes 2015: Premi del jurat.
Premis Cine Europeu 2015: Millor guió i millor disseny de vestuari.

 
 
TRÀILER: